PROTEKTOR FOR VENSKABSSAMARBEJDET

Det er med stor glæde og stolthed, at jeg i forbindelse med vores venskabssamarbejde mellem Ilulissat og Fredericia kan præsentere sangerinden Julie Berthelsen som protektor for dette helt unikke samarbejdet som nu i år 2016 kan fejre officiel 47 års jubilæum og hold nr. 48 snart er på vej

Julie Berthelsen Julie Berthelsen

Julie Berthelsen behøver som sådan ingen nærmere præsentation, for både den danske - og grønlandske befolkning er helt vilde med hende. Julie synger lige smukt på både dansk og grønlandsk, og jeg lover plejefamilierne, at det skal de nok komme til at opleve i forbindelse med protektoratet.

Ligeledes har hun indspillet mange titelnumre til flere serier og programmer og har netop lige i slutningen af 2010 indspillet en ny cd med dejlige numre på både dansk og grønlandsk.

Julie er faktisk født i Århus, men i sandhedens navn skal det nævnes, at hendes mor studerede i Århus på dette tidspunkt. Tre måneder senere flyttede Julie og hendes mor tilbage til Grønland. Julie siger selv, at hun tit bliver drillet med at være den ”eneste dansker” i familien, da hun jo er den eneste, som er født i Danmark.

Julie kommer fra en meget musikalsk familie, og hendes mor Helene, har således også lavet både sang og tv med børn i hendes tid som skolelærer. I dag overlader hun dog dette til sin mand og børnene, da hendes hjerte banker mest for de unge socialt belastede mennesker, hun dagligt arbejder sammen med i forbindelse med hendes firma og projekt ” Nuuk Ungdom i Fremdrift ”.

Julies eget forbillede var faktisk hendes storsøster i den unge teenager alder, hvor Julie sang i flere bands.

For at det ikke skal være løgn, så stammer hendes far, Per Berthelsen, også fra musikscenen, som en del af det grønlandske legendariske 70`er band – SUME. Senere som pladestudiemedejer, hvor han har udgivet mange kendte plader gennem tiderne, og er stadig indimellem aktiv musiker – dog nu mest i fritiden som hobby.

Som i kan læse, så er æblet ikke faldet langt fra stammen.

Julies hjerte banker for samarbejdet mellem Danmark og Grønland, og lægger et stort stykke arbejde i velgørenhed. Især gerne, når det kan hjælpe børn i Grønland. Derfor er vi i også meget glade og stolte over, at hun sagde ja til at være protektor.

Men som Julie selv har udtrykt det: ”jeg vil ikke bare være et navn på et brevpapir, jeg vil deltage i de arrangementer som min tid nu tillader det”, og ingen tvivl om, at det glæder os i udvalget særdeles meget.

Copyright © Fredericia Ilulissat